i 177 dagar, 4 248 timmar, 25 488 minuter och 2 729 280 sekunder



måndag 17 januari 2011

100 dagar – 100 pers – vilken pers



Julen – En halverad jul i en bomullsfabrik i Bulamba. Sju parasiter och sju predikningar…

Nyår – Inga fyrverkerier. Ingen elektricitet. Inget ljus. Totalt mörker. Så välkomnade vi 2011.

Rwanda – Himmelskt restips… Vackrare än vad våra ögon tidigare beskådat; både i de ståtliga tutsierna i uniform samt alla de tusen rwandiska bergen. Ja, vi kan knappt berga oss.

När Internet avgiften om 90.00000 tsh är betald så ska ni få höra mer om allt…

Vår hundrade dag (läs iforrgår) i Afrika spenderade vi i Tabora och på resande fot. Vi reste stående. Trots 100 dagar här överraskas vi ungefär dagligen… Denna dag då de hade sålt tre bussbiljetter per säte. Vi var nog långt fler än 100 pers på bussen. Detta gjorde att vi valde att ta en taxi hem istället; dels för att vinna tid och för att trängas med varandra istället för med alla fisande, klängande, svettande, stinkande, stirrande tanzaniska män. Hade vi vetat att medelhastigheten blev 20 km/h, hade vi nog hellre vandrat.

Cirkatider:
Buss Tazengwa – Tabora (ca 15 mil) 4,5h.
Tid i Tabora 1,5h.
Taxi Tabora – Tazengwa 7h…

Tack och hej från detta nzegiska Internet kafé. (Och till er som undrar om vi har alla hastar hemma...sa har vi sparat ovanstaende pa usb innehallande a a o.)

3 kommentarer:

  1. Hej! Kul att höra av er igen på bloggen. Hoppas att ni kan fortsätta ert bloggande trots dålig internetuppkoppling. Tiden går fort och snart få vi den stora förmånen att komma ner och ser hur ni har det. Sköt om er så länge./ Carin, Thomas & Carl

    SvaraRadera
  2. Hej fina ni! Det är så spännande att få fortsätta läsa om hur ni har det och följa er resa! Vilken kultur, vilka resor, vilka upplevelser, vilka underbara bilder och vilka underbara människor! Fast 3pers per plats låter kanske inte underbart, men det är ju fint att de vill att alla ska få åka med.. finns det hjärterum så finns det stjärterum (eller iallafall fotplats) :) Önskar att jag kunde blunda, och när jag tittar igen så har jag transporterats över vida världen och dimpt ner mitt bland er. Saknar att vara i er närhet. Ta hand om er och varandra. Stor kram från Malin

    SvaraRadera
  3. hejsan hoopsan på ersan!!
    pauan och jojjo vid knapparna.
    vi läser om era äventyr och drömmer oss bort i vår längtan till afrika! kul o höra om ert liv! pauline kommer nog hänga på i resväskan, men verkar orättvist, hon kom nyss hem (brun o snygg) från sydafrika... man jag, johanna, längtar såå, tom att åka skaka-svettas-trängas-buss ;)
    stor KRAM från oss två <3

    SvaraRadera